Kaszę jaglaną płuczemy zimna wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Następnie wsypujemy kaszę do pustego garnka i delikatnie podprażamy. Po kilku minutach zalewamy wodą i gotujemy na niewielkim ogniu pod przykryciem ok 13 min. Wyłączamy, zdejmujemy z gazu i odstawiamy na bok na ok 10-15 min. Spulchniamy ją widelcem i czekamy, aż wystygnie.
Następnie do blendera wsypujemy ostudzoną i ugotowaną kaszę. Dolewamy mleko, dosypujemy wiórki kokosa oraz wlewamy syrop z agawy. Miksujemy na jednolitą masę. Przekładamy do pucharków, dekorujemy plasterkami truskawek oraz płatkami kokosa. Wkładamy na kilkanaście minut do lodówki.
„Jeżeli ktoś ogranicza cukier / dba o zdrowie, to nie oznacza, że „w nagrodę” ma być pozbawiony deseru. I dlatego zarządziłem przepis, który na pewno będzie odpowiadał takim łasuchom. Z syropem z agawy, wiórkami kokosowymi i kaszą jaglaną. Smacznego!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies