Do posypania:
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni C. Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 20-30 min. Po upieczeniu studzimy i blendujemy na gładki mus. Do dyniowego musu dodajemy masło orzechowe, wypestkowane daktyle, karob, mleczko kokosowe, cynamon, imbir oraz sól. Całość blendujemy.
Na patelni prażymy płatki owsiane z posiekanymi wcześniej orzechami laskowymi i włoskimi. Dodajemy olej koksowy oraz syrop klonowy. Dalej mieszamy, aż orzechy lekko się zarumienią. Gęstą część mleczka kokosowego ubijamy z syropem z agawy na bitą śmietanę. Na dno słoiczka wkładamy mus z dyni, następnie śmietankę kokosową oraz domową granolę. Następnie kolejną porcję musu oraz śmietanki. Całość posypujemy cynamonem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.