Czekoladowe brownie z czarnej soczewicy

Czekoladowe brownie z czarnej soczewicy
Desery
8-12
Średnie
40min
Ocena 3

Składniki

  • 300 g soczewicy
  • 100 g maki owsianej
  • 100 g maki migdałowej
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 100 g oleju kokosowego
  • 100 g cukru kokosowego
  • 3 jajka BIO Carrefour
  • laska wanilii
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Soczewicę dokładnie gotujemy (można ją nawet rozgotować), następnie dokładnie blendujemy na wysokich obrotach. Czekoladę, wraz z olejem, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem kokosowym na gładką masę. Do masy jajecznej dodajemy purée z soczewicy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i ziarna z laski wanilii. 

 

Krok 2

Następnie wlewamy półpłynną czekoladę z olejem i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy nasmarowanej olejem kokosowym. Wierzch dekorujemy włoskimi orzechami Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 min.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
39
 

1 kg

14
99
 

0,3 kg

49,97 zł/1 kg

20
59
 

0,5 l

41,18 zł/1 l

19
99
 

0,006 kg

3 331,67 zł/1 kg

7
99
 

0,1 kg

79,90 zł/1 kg

6
95
 

0,08 kg

86,88 zł/1 kg

0
59
 

0,03 kg

19,67 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu