Jajka wbijamy do miski. Ubijamy, aż powstanie puszysta masa. Wsypujemy cukier nadal ubijając. Następnie stopniowo wlewamy olej. Dodajemy startą na cienkich oczkach marchewkę oraz pokrojone w drobną kostką jabłko. Po chwili drobno posiekane orzechy oraz wiórki kokosa. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 150 C. Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
Do mokrych składników dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy ok 1 h do suchego patyczka. Studzimy i przekrawamy wzdłuż na dwa okręgi
Składniki na krem ubijamy w misce, aż powstanie puszysta masa. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Jedną z nich smarujemy jeden okrąg ciasta, przykrywamy drugim. Drugi okrąg smarujemy pozostałym ciastem i dekorujemy orzechami włoskimi.
10 szt.
1,30 zł/1 szt.
0,015 kg
92,67 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies