Ciasto marchewkowe z kremem i orzechami

Ciasto marchewkowe z kremem i orzechami
Desery
8-10
Łatwe
1h30min

Składniki na ciasto

  • 2 jajka Bio Carrefour
  • 200 g marchewki
  • 140 ml oleju Bio Carrefour
  • 180 g cukru trzcinowego carrefour
  • 50 g orzechów włoskich Bio Carrefour + do dekoracji
  • 1 jabłko
  • 50 g wiórków kokosa
  • 200 g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Carrefour
  • 1 łyżeczka sody

Składniki na krem

  • 200 g kremowego serka
  • 50 g masła
  • 70 g ksylitolu

Krok 1

Jajka wbijamy do miski. Ubijamy, aż powstanie puszysta masa. Wsypujemy cukier nadal ubijając. Następnie stopniowo wlewamy olej. Dodajemy startą na cienkich oczkach marchewkę oraz pokrojone w drobną kostką jabłko. Po chwili drobno posiekane orzechy oraz wiórki kokosa. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 150 C. Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.

Do mokrych składników dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy ok 1 h do suchego patyczka. Studzimy i przekrawamy wzdłuż na dwa okręgi

Krok 2

Składniki na krem ubijamy w misce, aż powstanie puszysta masa. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Jedną z nich smarujemy jeden okrąg ciasta, przykrywamy drugim. Drugi okrąg smarujemy pozostałym ciastem i dekorujemy orzechami włoskimi.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

12
99
 

10 szt.

1,30 zł/1 szt.

4
99
 

0,5 kg

9,98 zł/1 kg

25
79
 

0,25 kg

103,16 zł/1 kg

7
39
 

0,2 kg

36,95 zł/1 kg

1   
79
1
39
 
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 1,79 zł

0,015 kg

92,67 zł/1 kg

-22%
0
59
 

0,03 kg

19,67 zł/1 kg

1
15
 

0,08 kg

14,38 zł/1 kg

6
79
 

0,2 kg

33,95 zł/1 kg

15
59
 

0,25 kg

62,36 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu