Ciasto marchewkowe z kremem i orzechami

Ciasto marchewkowe z kremem i orzechami
Desery
8-10
Łatwe
1h30min

Składniki na ciasto

  • 2 jajka Bio Carrefour
  • 200 g marchewki
  • 140 ml oleju Bio Carrefour
  • 180 g cukru trzcinowego carrefour
  • 50 g orzechów włoskich Bio Carrefour + do dekoracji
  • 1 jabłko
  • 50 g wiórków kokosa
  • 200 g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Carrefour
  • 1 łyżeczka sody

Składniki na krem

  • 200 g kremowego serka
  • 50 g masła
  • 70 g ksylitolu

Krok 1

Jajka wbijamy do miski. Ubijamy, aż powstanie puszysta masa. Wsypujemy cukier nadal ubijając. Następnie stopniowo wlewamy olej. Dodajemy startą na cienkich oczkach marchewkę oraz pokrojone w drobną kostką jabłko. Po chwili drobno posiekane orzechy oraz wiórki kokosa. Dokładnie mieszamy. Piekarnik nastawiamy na 150 C. Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia.

Do mokrych składników dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz cynamon. Ponownie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy. Pieczemy ok 1 h do suchego patyczka. Studzimy i przekrawamy wzdłuż na dwa okręgi

Krok 2

Składniki na krem ubijamy w misce, aż powstanie puszysta masa. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Jedną z nich smarujemy jeden okrąg ciasta, przykrywamy drugim. Drugi okrąg smarujemy pozostałym ciastem i dekorujemy orzechami włoskimi.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

21
69
 

0,75 l

28,92 zł/1 l

5
49
 
5,49 zł najniższa cena

0,5 kg

10,98 zł/1 kg

26
99
 

0,25 kg

107,96 zł/1 kg

1
98
 

~ 0,5 kg

3,95 zł/1 kg

3
19
 

1 szt.

1
79
 

0,015 kg

119,33 zł/1 kg

0
75
 

0,03 kg

25,00 zł/1 kg

1
25
 

0,08 kg

15,63 zł/1 kg

9
75
 

0,2 kg

48,75 zł/1 kg

13
29
 

0,25 kg

53,16 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu