Piekarnik nagrzewamy do 180C. Obrane awokado przekładamy do blendera. Dodajemy olej kokosowy, jajko oraz syrop klonowy. Całość blendujemy na gładką masę. W osobnej misce łączymy suche składniki w postaci mąki, kakao, proszku do pieczenia oraz soli.
Mokre składniki łączymy z suchymi. Dodajemy drobno posiekaną gorzką czekoladę i przelewamy do foremki wysmarowanej odrobiną oleju. Ciasto pieczemy ok. 30 min. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem.
„Brownie to wybitnie pyszne ciasto, a brownie z dodatkiem awokado jest jeszcze pyszniejsze. Nakazuję skosztować choćby kęs!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.