Ciasto brownie z awokado

Ciasto brownie z awokado
Desery
4
Łatwy
60 min.
Ocena 3

Składniki

  • dojrzałe awokado
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 80 ml oleju kokosowego
  • jajko
  • 100 ml syropu klonowego
  • pół szklanki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180C. Obrane awokado przekładamy do blendera.  Dodajemy olej kokosowy, jajko oraz syrop klonowy. Całość blendujemy na gładką masę. W osobnej misce łączymy suche składniki w postaci mąki, kakao, proszku do pieczenia oraz soli. 

Krok 2

Mokre składniki łączymy z suchymi. Dodajemy drobno posiekaną gorzką czekoladę i przelewamy do foremki wysmarowanej odrobiną oleju. Ciasto pieczemy ok. 30 min. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. 

„Brownie to wybitnie pyszne ciasto, a brownie z dodatkiem awokado jest jeszcze pyszniejsze. Nakazuję skosztować choćby kęs!”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
89
 

0,1 kg

48,90 zł/1 kg

9
49
 

0,5 l

18,98 zł/1 l

8
99
 

10 szt.

0,90 zł/1 szt.

22   
99
17
99
 

0,25 kg

71,96 zł/1 kg

-22%
7
69
 

0,15 kg

51,27 zł/1 kg

0
59
 

0,03 kg

19,67 zł/1 kg

0
99
 

1 kg

6
69
 

6 szt.

1,12 zł/1 szt.

8
99
 

1 szt.

3   
99
2
99
 

90 g

3,32 zł/100 g

-25%

Zobacz również inne przepisy