Ciasto brownie z awokado

Ciasto brownie z awokado
Desery
4
Łatwy
60 min.
Ocena 3

Składniki

  • dojrzałe awokado
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 80 ml oleju kokosowego
  • jajko
  • 100 ml syropu klonowego
  • pół szklanki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180C. Obrane awokado przekładamy do blendera.  Dodajemy olej kokosowy, jajko oraz syrop klonowy. Całość blendujemy na gładką masę. W osobnej misce łączymy suche składniki w postaci mąki, kakao, proszku do pieczenia oraz soli. 

Krok 2

Mokre składniki łączymy z suchymi. Dodajemy drobno posiekaną gorzką czekoladę i przelewamy do foremki wysmarowanej odrobiną oleju. Ciasto pieczemy ok. 30 min. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. 

„Brownie to wybitnie pyszne ciasto, a brownie z dodatkiem awokado jest jeszcze pyszniejsze. Nakazuję skosztować choćby kęs!”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

3
79
 

1 kg

24
89
 

0,5 l

49,78 zł/1 l

11
99
 

10 szt.

1,20 zł/1 szt.

21
59
 

0,25 kg

86,36 zł/1 kg

7
59
 
7,49 zł najniższa cena

0,15 kg

50,60 zł/1 kg

0
69
 

0,03 kg

23,00 zł/1 kg

2
09
 

1 kg

10
99
 

1 szt.

4
75
 

0,09 kg

52,78 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu