Ciasto brownie z awokado

Ciasto brownie z awokado
Desery
4
Łatwy
60 min.
Ocena 3

Składniki

  • dojrzałe awokado
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 80 ml oleju kokosowego
  • jajko
  • 100 ml syropu klonowego
  • pół szklanki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180C. Obrane awokado przekładamy do blendera.  Dodajemy olej kokosowy, jajko oraz syrop klonowy. Całość blendujemy na gładką masę. W osobnej misce łączymy suche składniki w postaci mąki, kakao, proszku do pieczenia oraz soli. 

Krok 2

Mokre składniki łączymy z suchymi. Dodajemy drobno posiekaną gorzką czekoladę i przelewamy do foremki wysmarowanej odrobiną oleju. Ciasto pieczemy ok. 30 min. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. 

„Brownie to wybitnie pyszne ciasto, a brownie z dodatkiem awokado jest jeszcze pyszniejsze. Nakazuję skosztować choćby kęs!”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Coco Island Olej kokosowy do smażenia 900 ml
0,9 l
17,77 zł/1 l
15,99 zł
Świeże jaja M 10 sztuk
0,53 kg
8,47 zł/1 kg
4,49 zł
Carrefour Syrop klonowy 189 ml
0,25 kg
75,96 zł/1 kg
18,99 zł
DecoMorreno Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 80 g
0,08 kg
66,13 zł/1 kg
5,29 zł
Carrefour Proszek do pieczenia 30 g
0,03 kg
16,33 zł/1 kg
0,49 zł
Sól Kujawska 1 Kg
1 kg
0,85 zł/1 kg
0,85 zł
Carrefour Bio Jaja z chowu ekologicznego o różnej wielkości 6 sztuk
0,35 kg
19,97 zł/1 kg
6,99 zł
Mango duży kaliber sztuka
1 szt.
8,99 zł/1 szt.
8,99 zł
Wawel Czekolada gorzka 70% Cocoa 100 g
0,1 kg
28,90 zł/1 kg
2,89 zł
3,49 zł
PROMOCYJNA CENA

Zobacz również inne przepisy