Wyciągamy ciasto francuskie z lodówki. Musi odstać w temperaturze pokojowej około 15-20 minut. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je do miski, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy do miski cukier, miód, syrop klonowy, migdały oraz przyprawy. Tępą stroną noża wydrążamy nasionka z laski wanilii i dorzucamy do masy. Wszystko razem mieszamy.
Płat ciasta francuskiego kroimy w kwadraty (powinno wyjść ich około 12). Na środek każdego wykładamy czubatą łyżkę farszu jabłkowego. Zlepiamy przeciwległe rogi ze sobą. Żółtko mieszamy z mlekiem i za pomocą pędzla smarujemy ciasto z wierzchu. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C na 25-30 minut, pieczemy do złocistego koloru.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies