Ciasteczka z serduszkiem w środku

Ciasteczka z serduszkiem w środku
Desery
30szt
Łatwe
2h

Składniki na ciasto:

  • 250 g masła Jakość z Natury Carrefour
  • 110 g cukru pudru
  • 500 g mąki pszennej Carrefour
  • jajko Carrefour Bio
  • szczypta soli
  • 200 g konfitury malinowej Carrefour Bio

 

  • do posypania: cukier puder

Krok 1

Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy miękkie, pokrojone na kawałki masło. Następnie dodajemy jajko oraz cukier puder. Na końcu doprawiamy solą. Całość mieszamy, następnie zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, owijamy folią spożywczą i wkładamy na 1 h do lodówki.
Wyjmujemy ciasto z lodówki. Przekrawamy je na pół i rozwałkowujemy każdy placek na grubość ok. 3 mm. Za pomocą 2 foremek (serduszko, serduszko z dziurką) wykrawamy ciasteczka. Ciasteczka przekładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 11-12 min. Po upieczeniu zostawiamy do wystudzenia.

Krok 2

Ciasteczka z dziurką oddzielamy od drugich. Posypujemy je cukrem pudrem.
Konfiturę podgrzewamy w rondelku i przecieramy przez sitko, aby pozbyć się pestek. Smarujemy nią pełne serca, następnie przykrywamy ciasteczkiem z dziurką.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
75
 

0,2 kg

33,75 zł/1 kg

2
39
 

0,4 kg

5,98 zł/1 kg

6
69
 

0,24 kg

27,88 zł/1 kg

11
99
 

10 szt.

1,20 zł/1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu