Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę miękkie masło. Dodajemy pastę tahini oraz cukier. Ucieramy na gładką i puszystą pastę. Wbijamy jajko oraz żółtko i dokładnie mieszamy.
Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy kakao oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczamy każdą kulkę. Ciastka posypujemy obranymi pistacjami. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 min. Studzimy. Przed podaniem możemy polać pastą tahini.
0,5 kg
8,98 zł/1 kg
0,08 kg
74,88 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies