Chrupiące ciasteczka czekoladowe z tahini i pistacjami

Chrupiące ciasteczka czekoladowe z tahini i pistacjami
Desery
16
Łatwe
40min

Składniki :

  • 110 g masła Jakość z Natury Carrefour
  • 120 g pasty tahini
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 150 g mąki pszennej lub orkiszowej
  • 1 jajko Bio Carrefour
  • 1 żółtko Bio Carrefour
  • 3 łyżki kakao Carrefour
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Carrefour
  • 80 g pistacji

Krok 1

Do miski wrzucamy pokrojone w kostkę miękkie masło. Dodajemy pastę tahini oraz cukier. Ucieramy na gładką i puszystą pastę. Wbijamy jajko oraz żółtko i dokładnie mieszamy. 

Krok 2

Następnie przesiewamy mąkę, dodajemy kakao oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy kulki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczamy każdą kulkę. Ciastka posypujemy obranymi pistacjami. Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 min. Studzimy. Przed podaniem możemy polać pastą tahini.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

10
59
 

0,2 kg

52,95 zł/1 kg

5
75
 

0,07 kg

82,14 zł/1 kg

9
79
 
12,49 zł najniższa cena

1 kg

11
49
 

0,9 kg

12,77 zł/1 kg

8
69
 

0,08 kg

108,63 zł/1 kg

24
99
 

0,2 kg

124,95 zł/1 kg

0
65
 

0,03 kg

21,67 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu