Chlebek bananowy

Chlebek bananowy
Desery
4-5
Łatwe
1h
Ocena 4

Składniki

Ciasto:
  • 3 dojrzałe banany BIO
  • 30ml oleju kokosowego BIO
  • 2 łyżki miodu Carrefour BIO
  • 1 jajko Carrefour BIO
  • 3 łyżki nasion chia
  • 250g płatków owsianych
  • 70g cukru trzcinowego
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów pekan

Krok 1

Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich olej, jajko i miód, mieszamy. Płatki owsiane mielimy w malakserze na drobniejsze kawałki. Orzechy siekamy. Do zmielonych płatków dodajemy posiekane orzechy oraz resztę składników. Całość mieszamy i przesypujemy do bananów. Dokładnie łączymy, odstawiamy na 10 minut. 

Krok 2

Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6,99 zł

0,25 l

135,96 zł/1 l

33,99 zł

0,3 kg

41,63 zł/1 kg

12,49 zł

1 szt.

6,99 zł

0,25 kg

23,96 zł/1 kg

5,99 zł

0,4 kg

12,23 zł/1 kg

4,89 zł

0,5 kg

11,18 zł/1 kg

5,59 zł

0,03 kg

16,33 zł/1 kg

0,49 zł

0,08 kg

11,13 zł/1 kg

0,89 zł

15 g

6,60 zł/100 g

0,99 zł
1,59 zł
-38%

0,01 kg

149,00 zł/1 kg

1,49 zł

0,02 kg

49,50 zł/1 kg

0,99 zł

0,03 kg

279,67 zł/1 kg

8,39 zł

0,25 kg

6,76 zł/1 kg

1,69 zł

0,25 kg

91,96 zł/1 kg

22,99 zł

0,08 kg

156,13 zł/1 kg

12,49 zł

Zobacz również inne przepisy