Chlebek bananowy

Chlebek bananowy
Desery
4-5
Łatwe
1h
Ocena 4

Składniki

Ciasto:
  • 3 dojrzałe banany BIO
  • 30ml oleju kokosowego BIO
  • 2 łyżki miodu Carrefour BIO
  • 1 jajko Carrefour BIO
  • 3 łyżki nasion chia
  • 250g płatków owsianych
  • 70g cukru trzcinowego
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów pekan

Krok 1

Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich olej, jajko i miód, mieszamy. Płatki owsiane mielimy w malakserze na drobniejsze kawałki. Orzechy siekamy. Do zmielonych płatków dodajemy posiekane orzechy oraz resztę składników. Całość mieszamy i przesypujemy do bananów. Dokładnie łączymy, odstawiamy na 10 minut. 

Krok 2

Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

6
99
 

13
69
 

0,3 kg

45,63 zł/1 kg

11
99
 

10 szt.

1,20 zł/1 szt.

4
69
 

0,4 kg

11,73 zł/1 kg

5
59
 

0,5 kg

11,18 zł/1 kg

0
59
 

0,03 kg

19,67 zł/1 kg

0
99
 

0,08 kg

12,38 zł/1 kg

1
59
 

0,015 kg

106,00 zł/1 kg

1
49
 

0,01 kg

149,00 zł/1 kg

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

8
39
 

0,03 l

279,67 zł/1 l

1
79
 

0,25 kg

7,16 zł/1 kg

52
99
 

1 kg

11
90
 

0,06 kg

198,33 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu