Chlebek bananowy

Chlebek bananowy
Desery
4-5
Łatwe
1h
Ocena 4

Składniki

Ciasto:
  • 3 dojrzałe banany BIO
  • 30ml oleju kokosowego BIO
  • 2 łyżki miodu Carrefour BIO
  • 1 jajko Carrefour BIO
  • 3 łyżki nasion chia
  • 250g płatków owsianych
  • 70g cukru trzcinowego
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • szczypta soli
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów pekan

Krok 1

Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich olej, jajko i miód, mieszamy. Płatki owsiane mielimy w malakserze na drobniejsze kawałki. Orzechy siekamy. Do zmielonych płatków dodajemy posiekane orzechy oraz resztę składników. Całość mieszamy i przesypujemy do bananów. Dokładnie łączymy, odstawiamy na 10 minut. 

Krok 2

Masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

8
99
 

~ 1 kg

14
39
 

0,3 kg

47,97 zł/1 kg

13
59
 

10 szt.

1,36 zł/1 szt.

4
55
 

0,4 kg

11,38 zł/1 kg

5
49
 
5,49 zł najniższa cena

0,5 kg

10,98 zł/1 kg

0
59
 
0,75 zł najniższa cena

0,03 kg

19,67 zł/1 kg

-21%
1
25
 

0,08 kg

15,63 zł/1 kg

1
85
 

0,015 kg

123,33 zł/1 kg

1
85
 

0,01 kg

185,00 zł/1 kg

2
29
 
2,15 zł najniższa cena

0,012 kg

190,83 zł/1 kg

7
99
 

0,03 l

266,33 zł/1 l

4
39
 

1 kg

39
99
 

1 kg

13
99
 

0,075 kg

186,53 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu