do podania:
W rondelku podgrzewamy borówki amerykańskie z sokiem z cytryny oraz cukrem. Gdy składniki się zagotują, a owoce rozpadną, blendujemy je na gładki mus. Możemy przetrzeć go dodatkowo przez sito, aby pozbyć się skórek, ale nie jest to konieczne.
Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody i gotujemy tak, aby nie dopuścić do wrzenia. Do drugiego rondelka wlewamy śmietanę oraz mleko i doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika masę borówkową, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Przelewamy krem do słoiczków i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc, aby deser stężał. Następnego dnia ubijamy śmietanę z cukrem i dekorujemy deser. Na koniec całość posypujemy borówkami amerykańskimi.
„Zdradzę Wam przepis na zwycięską batalię o wyśmienity deser. Przygotować mus borówkowy, dodać śmietanę, mleko, żelatynę. Udekorować bitą śmietaną i owocami. Gotowe, kubki smakowe zdobyte!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.