Blok czekoladowy z żurawiną

Blok czekoladowy z żurawiną
Desery
4-6
Łatwe
35 min.

Składniki

  • 100 g mrożonych malin
  • 80 g płatków kokosa
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 60 ml oleju kokosowego
  • łyżka masła
  • 100 g białej czekolady

 

Krok 1

Blok czekoladowy z żurawiną - sposób wykonania

Blaszkę lub talerz wykładamy papierem do pieczenia. Posypujemy ją malinami, wiórkami kokosa oraz żurawiną. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło oraz czekoladę i mieszamy, aż powstanie klarowna masa. Masą polewamy maliny i żurawinę.  

Krok 2

Blok czekoladowy z żurawiną - składniki

Całość wstawiamy na 30 min. do zamrażalnika. Przed podaniem kroimy lub łamiemy na kawałki.. 

„W chłodne dni nie należy się łamać! Chyba że tym pysznym blokiem z białej czekolady, z dodatkiem zdrowej żurawiny.”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Fresco Suszona żurawina 100 g
0,1 kg
32,90 zł/1 kg
3,29 zł
Hortex Maliny 280 g
0,28 kg
55,32 zł/1 kg
15,49 zł
Carrefour Wiórki kokosowe 200 g
0,2 kg
15,95 zł/1 kg
3,19 zł
Coco Island Olej kokosowy extra virgin 290 ml
0,29 l
49,28 zł/1 l
14,29 zł
Milka Czekolada biała 100 g
0,1 kg
39,90 zł/1 kg
3,99 zł

Zobacz również inne przepisy