Blok czekoladowy z żurawiną

Blok czekoladowy z żurawiną
Desery
4-6
Łatwe
35 min.

Składniki

  • 100 g mrożonych malin
  • 80 g płatków kokosa
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 60 ml oleju kokosowego
  • łyżka masła
  • 100 g białej czekolady

 

Krok 1

Blok czekoladowy z żurawiną - sposób wykonania

Blaszkę lub talerz wykładamy papierem do pieczenia. Posypujemy ją malinami, wiórkami kokosa oraz żurawiną. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło oraz czekoladę i mieszamy, aż powstanie klarowna masa. Masą polewamy maliny i żurawinę.  

Krok 2

Blok czekoladowy z żurawiną - składniki

Całość wstawiamy na 30 min. do zamrażalnika. Przed podaniem kroimy lub łamiemy na kawałki.. 

„W chłodne dni nie należy się łamać! Chyba że tym pysznym blokiem z białej czekolady, z dodatkiem zdrowej żurawiny.”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

4
99
 

0,1 kg

49,90 zł/1 kg

23
99
 

0,45 kg

53,31 zł/1 kg

7
59
 

0,2 kg

37,95 zł/1 kg

9
99
 

0,5 l

19,98 zł/1 l

4
59
 

0,1 kg

45,90 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu