Blok czekoladowy z żurawiną

Blok czekoladowy z żurawiną
Desery
4-6
Łatwe
35 min.

Składniki

  • 100 g mrożonych malin
  • 80 g płatków kokosa
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 60 ml oleju kokosowego
  • łyżka masła
  • 100 g białej czekolady

 

Krok 1

Blok czekoladowy z żurawiną - sposób wykonania

Blaszkę lub talerz wykładamy papierem do pieczenia. Posypujemy ją malinami, wiórkami kokosa oraz żurawiną. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło oraz czekoladę i mieszamy, aż powstanie klarowna masa. Masą polewamy maliny i żurawinę.  

Krok 2

Blok czekoladowy z żurawiną - składniki

Całość wstawiamy na 30 min. do zamrażalnika. Przed podaniem kroimy lub łamiemy na kawałki.. 

„W chłodne dni nie należy się łamać! Chyba że tym pysznym blokiem z białej czekolady, z dodatkiem zdrowej żurawiny.”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

18
09
 

0,3 kg

60,30 zł/1 kg

23   
89
19
99
 

0,28 kg

71,39 zł/1 kg

-16%
6
59
 

0,2 kg

32,95 zł/1 kg

9
49
 

0,5 l

18,98 zł/1 l

4   
49
3
49
 

0,1 kg

34,90 zł/1 kg

-22%

Zobacz również inne przepisy