Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier możemy go wcześniej zmielić na puder) . Masa ma być lśniąca oraz sztywna. Następnie dodajemy żółtka, po chwili mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz kakao. Całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Przelewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C na ok. 35-40 min.
Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
Ser mascarpone mieszamy ze zmielonym na puder cukrem trzcinowym oraz cukrem waniliowym. Masę delikatnie ubijamy. Ciasto przekrawamy na pół. Smarujemy jeden płat ciasta kremem i układamy na nim drugi płat. Z wierzchu smarujemy pozostałym kremem. Na górze układamy pokrojone na plasterki mandarynki.
15 szt.
1,33 zł/1 szt.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies