Białka oddzielamy od żółtek. Białka wlewamy do miski. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając cukier możemy go wcześniej zmielić na puder) . Masa ma być lśniąca oraz sztywna. Następnie dodajemy żółtka, po chwili mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz kakao. Całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Przelewamy ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 C na ok. 35-40 min.
Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.
Ser mascarpone mieszamy ze zmielonym na puder cukrem trzcinowym oraz cukrem waniliowym. Masę delikatnie ubijamy. Ciasto przekrawamy na pół. Smarujemy jeden płat ciasta kremem i układamy na nim drugi płat. Z wierzchu smarujemy pozostałym kremem. Na górze układamy pokrojone na plasterki mandarynki.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.