Bezglutenowe gofry jaglane z kokosową śmietanką i owocami

Bezglutenowe gofry jaglane z kokosową śmietanką i owocami
Desery
2
łatwe
30min

Składniki

  • 5 łyżek mąki gryczanej
  • 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej Carrefour
  • jajko Carrefour BIO
  • 1/2 szklanki mleka owsianego Carrefour BIO
  • 3 łyżki cukru kokosowego
  • 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • łyżka oleju koksowego
  • 100 ml śmietanki kokosowej
  • borówki, maliny

 

Krok 1

Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Do miski wrzucamy ugotowaną kaszę, żółtko, 2 łyżki cukru kokosowego, proszek do pieczenia. Wlewamy mleko oraz płynny olej. Całość miksujemy na gładkie ciasto. Delikatnie mieszamy je z pianą z białek.

Krok 2

Gofry pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy. W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy z łyżką cukru kokosowego. Gofry podajemy z ubitą śmietanką kokosową oraz owocami

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu