Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną pianę. Do miski wrzucamy ugotowaną kaszę, żółtko, 2 łyżki cukru kokosowego, proszek do pieczenia. Wlewamy mleko oraz płynny olej. Całość miksujemy na gładkie ciasto. Delikatnie mieszamy je z pianą z białek.
Gofry pieczemy w dobrze rozgrzanej gofrownicy. W międzyczasie schłodzoną śmietankę ubijamy z łyżką cukru kokosowego. Gofry podajemy z ubitą śmietanką kokosową oraz owocami
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.