Batony musli

Batony musli
Desery
Łatwe
45min
Ocena 4

Składniki

  • 1/2 szklanki pestek z dyni
  • 1/2 szklanki żurawiny
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mieszanki płatków Dobra Kaloria
  • 4 suszone figi
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 białka jajka

Krok 1

Pokrojone migdały, figi i żurawinę łączymy z pozostałymi składnikami.

Krok 2

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy uformowane ręcznie batony.Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Bakalland Pestki dyni 200 g
0,2 kg
58,95 zł/1 kg
11,79 zł
KRESTO Żurawina 200 g
0,2 kg
55,95 zł/1 kg
11,19 zł
Migdały 400 g
0,4 kg
52,48 zł/1 kg
20,99 zł
Janex Płatki owsiane błyskawiczne 400 g
0,4 kg
6,98 zł/1 kg
2,79 zł
Bakalland Figi duże owoce 100 g
0,1 kg
78,90 zł/1 kg
7,89 zł
Felix Peanut Power Kremowe Krem orzechowy 350 g
0,35 kg
33,40 zł/1 kg
11,69 zł
Huzar Miody polskie Miód nektarowy wielokwiatowy 600 g
0,6 kg
51,48 zł/1 kg
30,89 zł
Top Jaj Jaja z chowu klatkowego L 15 sztuk
0,98 kg
12,64 zł/1 kg
12,39 zł

Zobacz również inne przepisy