Do miski wrzucamy pokrojone banany, olej oraz jajko. Całość miksujemy na gładki krem. Do drugiego naczynia przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia oraz cukier. Następnie delikatnie mieszamy mokre składniki wraz z suchymi. Dodajemy borówki amerykańskie.
Powstałe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C.
„Ten chleb nie jest powszedni. To w istocie pyszne ciasto, wzbogacone świeżymi borówkami. Polecam je na deser!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.