Bananowy budyń jaglany z musem morelowo-brzoskwiniowym i masłem orzechowym

Bananowy budyń jaglany z musem morelowo-brzoskwiniowym i masłem orzechowym
Desery
2
Łatwe
30min.
Ocena 4

Składniki

Budyń:
  • banan
  • szklanka mleka kokosowego
  • 100 g kaszy jaglanej Carrefour
  • 2 łyżeczki miodu Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka masła orzechowego
  • łyżka soku z cytryny

Mus:

  • 2-3 morele
  • 2-3 brzoskwinie

Do podania

  • masło orzechowe
  • orzechy laskowe Carrefour
  • banan

Krok 1

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku i przekładamy do rondelka. Zalewamy połową mleka kokosowego oraz połową szklanki wody. Gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 min, aż kasza wchłonie cały płyn. W międzyczasie kroimy morele oraz brzoskwinie na kawałki i blendujemy na gładki mus.

Krok 2

Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera. Dodajemy pozostałe mleko kokosowe, banan, miód oraz sok z cytryny. Blendujemy na gładki budyń, może to potrwać dłuższą chwilę.  

Budyń podajemy z musem owocowym, pokruszonymi orzechami, plasterkami banana oraz masłem orzechowym. Najlepiej smakuje na ciepło, ale można go też przechować w lodówce i zjeść następnego dnia.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

Banany BIO
5,99 zł/1 kg
5,99 zł
Carrefour Kasza jaglana 400 g (4 x 100 g)
0,4 kg
6,23 zł/1 kg
2,49 zł
Miód pszczeli leśny "Jakość z Natury Carrefour", 250 g
0,25 kg
35,96 zł/1 kg
8,99 zł
Sante Go On Krem orzechowy gładki 500 g
0,5 kg
24,38 zł/1 kg
12,19 zł
Cytryny ważone
7,99 zł/1 kg
1,60 zł
Orzechy laskowe 400 g
0,4 kg
44,98 zł/1 kg
17,99 zł

Zobacz również inne przepisy