Bananowy budyń jaglany z musem morelowo-brzoskwiniowym i masłem orzechowym

Bananowy budyń jaglany z musem morelowo-brzoskwiniowym i masłem orzechowym
Desery
2
Łatwe
30min.
Ocena 4

Składniki

Budyń:
  • banan
  • szklanka mleka kokosowego
  • 100 g kaszy jaglanej Carrefour
  • 2 łyżeczki miodu Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka masła orzechowego
  • łyżka soku z cytryny

Mus:

  • 2-3 morele
  • 2-3 brzoskwinie

Do podania

  • masło orzechowe
  • orzechy laskowe Carrefour
  • banan

Krok 1

Kaszę jaglaną płuczemy na sitku i przekładamy do rondelka. Zalewamy połową mleka kokosowego oraz połową szklanki wody. Gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 min, aż kasza wchłonie cały płyn. W międzyczasie kroimy morele oraz brzoskwinie na kawałki i blendujemy na gładki mus.

Krok 2

Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera. Dodajemy pozostałe mleko kokosowe, banan, miód oraz sok z cytryny. Blendujemy na gładki budyń, może to potrwać dłuższą chwilę.  

Budyń podajemy z musem owocowym, pokruszonymi orzechami, plasterkami banana oraz masłem orzechowym. Najlepiej smakuje na ciepło, ale można go też przechować w lodówce i zjeść następnego dnia.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

1
14
 

5,69 zł/1 kg

5
19
 

0,4 kg

12,98 zł/1 kg

8
59
 

0,25 kg

34,36 zł/1 kg

3
89
 

0,45 kg

8,64 zł/1 kg

1
71
 

8,56 zł/1 kg

17
19
 

0,4 kg

42,98 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy