Jabłka myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środek. Następnie kroimy w cienkie plasterki. Całość wkładamy do garnka z wodą i gotujemy ok 2-3 min, aż nieco zmiękną. Odcedzamy i przekładamy na talerz. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy w poprzek na 6 pasków. Każdy pasek smarujemy łyżką dżemu. Następnie na połowie paska układamy ciasno plasterki jabłek. Pozostałą część paska nakładamy na jabłka. Tak przygotowany pasek zwijamy w rulon i wkładamy do formy na muffinki. Formę możemy uprzednio posmarować masłem lub olejem kokosowym. Róże pieczemy ok 40-45 min w piekarniku nagrzanym do 180 C. Możemy przykryć je folią aluminiową, aby się nie przypiekły i ściągnąć 15 min przed końcem.
0,375 kg
16,51 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies