Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę oraz pora i podsmażamy przez kilka chwil. Następnie dodajemy drobno pokrojonego ziemniaka i smażymy przez 1-2 min. Po chwili wlewamy gorący bulion oraz większość ciecierzycy z puszki wraz z zalewą. Gotujemy przez ok. 15 min. Doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. W kolejnym kroku miksujemy wszystko na gładki krem. Dodajemy mleko oraz śmietanę i ponownie miksujemy.
Na patelni podprażamy sezam do zarumienienia.
Zupę podajemy z podprażonym sezamem, świeżą kolendrą oraz kawałkami ciecierzycy.
Wskazówka: Zupę można ugotować za pomocą urządzenia do gotowania zup Mandine
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.