W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy. Dodajemy starty na tarce imbir, czosnek oraz drobno pokrojone chili. Podsmażamy przez 2-3 min cały czas mieszając, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i smażymy wszystko 3-4 min, aż nieco zmięknie.
Wlewamy bulion oraz mleczko kokosowe i doprowadzamy zupę do wrzenia, następnie gotujemy przez ok. 6-7 min, dodając na koniec krewetki oraz umyty szpinak. Gotujemy jeszcze 3 min. Przed podaniem danie skrapiamy sokiem z limonki oraz posypujemy kolendrą.
"Dynia to potężne warzywo, robi spore wrażenie. Jednak pozory mylą, gdyż jest niezwykle delikatna w smaku. Od razu zainspirowała moich kucharzy do stworzenia egzotycznej zupy. A że była ogromna – obiecali też ciasto."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies