Piersi z kurczaka kroimy w paski. Szparagi obieramy oraz odkrawamy zdrewniałe końcówki. Kroimy w kawałki o długości około 4 cm. Odcinamy końcówki fasolki szparagowej i przekrawamy ją na pół.
Cukinię kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy pastę curry i kmin, prażymy chwilę, ale tak, by pasta się nie przypaliła. Wlewamy mleko kokosowe oraz wodę, zagotowujemy. Dodajemy pozostałe składniki oprócz szparagów, gotujemy przez około 15- 20 minut. Na chwilę przed końcem gotowania dodajemy szparagi. Dolewamy sok z połowy limonki.
Gotowe danie posypujemy pokrojoną papryczką chili oraz listkami kolendry. Polewamy sokiem z limonki wedle upodobań. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies