Zielona fasolka szparagowa z krewetkami po azjatycku

Zielona fasolka szparagowa z krewetkami po azjatycku
Dania obiadowe
2-3
Łatwe
30min

Składniki:

  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 200 g krewetek
  • 3 ząbki czosnku Jakość z Natury Carrefour
  • 2-3 cm imbiru
  • papryczka chili
  • łyżka sosu sojowego
  • 2-3 łyżki sezamu
  • łyżka oleju sezamowego
  • łyżka octu ryżowego
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • sól

Krok 1

Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie ok. 8-10 min. Na patelnię wlewamy olej słonecznikowy. Wrzucamy przetarty przez praskę czosnek oraz drobno starty imbir. Następnie dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili. Doprawiamy szczyptą soli i podsmażamy kilka chwil. 

Krok 2

Następnie dodajemy krewetki i podsmażamy 2-3 min z każdej strony. Dodajemy fasolkę szparagową i dokładnie mieszamy. Doprawiamy octem ryżowym, olejem sezamowym oraz sosem sojowym. Na końcu posypujemy sezamem.

Smacznego

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu