Piekarnik nagrzewamy do 180 C. W międzyczasie olej mieszamy z solą, pieprzem, papryką ostrą, słodką oraz startym czosnkiem. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy warstwami plastry cebuli, pieczarki pokrojone w plastry, paprykę, plastry cukinii, bakłażana.
Posypujemy suszonym tymiankiem. Całość zalewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 45 min następnie wyciągamy układamy na wierzchu plastry mozzarelli. Zapiekamy dodatkowe 10 min.
„Do smaku trzeba podchodzić strategicznie. Aby składniki zaskakiwały połączeniami smaków, należy układać je warstwowo. W zapiekance. Ja znajduję się w tym wyśmienicie.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.