Piekarnik nagrzewamy do 180 C. W międzyczasie olej mieszamy z solą, pieprzem, papryką ostrą, słodką oraz startym czosnkiem. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso. Układamy je na dnie naczynia żaroodpornego. Następnie układamy warstwami plastry cebuli, pieczarki pokrojone w plastry, paprykę, plastry cukinii, bakłażana.
Zapiekankę z karkówki posypujemy suszonym tymiankiem. Całość zalewamy sosem pomidorowym i wstawiamy do piekarnika.
Karkówkę z cukinią i papryką pieczemy ok. 45 minut. Następnie wyciągamy i układamy na wierzchu plastry mozzarelli. Zapiekamy dodatkowe 10 minut.
„Do smaku trzeba podchodzić strategicznie. Aby składniki zaskakiwały połączeniami smaków, należy układać je warstwowo. W zapiekance z karkówki z warzywami odnajduję wyśmienitą pełnię smaków!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies