Zapiekanka z ciasta francuskiego z warzywami i żółtym serem

Zapiekanka z ciasta francuskiego z warzywami i żółtym serem
Dania obiadowe
4 osoby
Łatwy
30 min.
Ocena 3

Składniki

  • 300 g ciasta francuskiego
  • łyżka oliwy
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • cebula
  • pół cukinii
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • garść liści bazylii
  • 6 plastrów żółtego sera

 

Krok 1

Na łyżce oliwy podsmażamy paprykę pokrojoną w paseczki oraz cebulę i krążki cukinii. Smażymy przez 5-6 min. Następnie dodajemy passatę i dusimy pod przykryciem 15 min. Na końcu dodajemy posiekane listki bazylii. 

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Na blaszkę wykładamy ciasto francuskie. Na środku układamy farsz, a na górze plasterki sera żółtego. Nakrywamy drugą połową i zaciskamy. Pieczemy ok. 30 min. w piekarniku, aż do zarumienienia. ​


„Kto ceni wykwintną kuchnię, ten niech zaopatrzy się w mrożone ciasto francuskie. I sięga po tę tajną broń kulinarną, ilekroć domownicy zapragną czegoś specjalnego.”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

15
29
 

0,5 l

30,58 zł/1 l

6
99
 

0,375 kg

18,64 zł/1 kg

1
50
 

5,99 zł/1 kg

6
20
 

12,39 zł/1 kg

9
89
 

0,5 kg

19,78 zł/1 kg

5
69
 

1 szt.

4
99
 

0,15 kg

33,27 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu