Filety dorsza myjemy i obieramy ze skóry. Oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie doprawiamy oregano oraz ostrą papryką. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Na patelni rozpuszczamy masło. Smażymy dorsza do zarumienienia z obu stron ok. 3-4 min. Wlewamy śmietankę oraz wodę. Całość dusimy kilka minut, do momentu zgęstnięcia sosu.
Cukinię obieramy za pomocą spiralizera do warzyw lub specjalnej obieraczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy kilka chwil następnie wrzucamy spaghetti z cukinii. Dusimy ok 2-3 minuty, aż cukinia lekko zmięknie.
Makaron z cukinii przekładamy na talerz. Dodajemy dorsza i polewamy śmietanowym sosem. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz dekorujemy świeżym oregano.
Makaron z dorszem w sosie śmietanowym gotowy, smacznego!
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies