Wiosenny dorsz na spaghetti z cukinii

Wiosenny dorsz na spaghetti z cukinii
Dania obiadowe
2
Łatwe
30min

Składniki na makaron z dorszem w sosie śmietanowym :

Jak przygotować dorsza z cukinią?

 

Krok 1.

Filety dorsza myjemy i obieramy ze skóry. Oprószamy solą oraz pieprzem. Następnie doprawiamy oregano oraz ostrą papryką. Skrapiamy sokiem z cytryny.

Krok 2.

Na patelni rozpuszczamy masło. Smażymy dorsza do zarumienienia z obu stron ok. 3-4 min. Wlewamy śmietankę oraz wodę. Całość dusimy kilka minut, do momentu zgęstnięcia sosu.

Krok 3.

Cukinię obieramy za pomocą spiralizera do warzyw lub  specjalnej obieraczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy kilka chwil następnie wrzucamy spaghetti z cukinii. Dusimy ok 2-3 minuty, aż cukinia lekko zmięknie.

Krok 4.

Makaron z cukinii przekładamy na talerz. Dodajemy dorsza i polewamy śmietanowym sosem. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz dekorujemy świeżym oregano.

Makaron z dorszem w sosie śmietanowym gotowy, smacznego!


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

25
50
 

0,32 kg

79,69 zł/1 kg

4
85
 

0,2 kg

24,25 zł/1 kg

1
59
 

0,01 kg

159,00 zł/1 kg

1
39
 

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

10
50
 

~ 0,35 kg

29,99 zł/1 kg

4
50
 

~ 0,5 kg

8,99 zł/1 kg

5
99
 

3 szt.

2,00 zł/1 szt.


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu