Na sos:
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Filet z łososia dokładnie myjemy, oczyszczamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy szczyptą pieprzu, polewamy łyżką sosu sojowego i sokiem z limonki. Wkładamy do piekarnika na 20 min. W międzyczasie gotujemy makaron.
Do rondelka wlewamy sok z pomarańczy, limonki, sos sojowy i miód. Dodajemy starty ząbek czosnku oraz imbir. Podgrzewamy, aż sos nieco zgęstnieje i dekorujemy plasterkami papryczki chili oraz odrobiną zielonej pietruszki. Mango i ogórek kroimy w słupki, a marchewkę i ogórek ze skórką w cienkie paseczki. Papryczkę chili i zieloną cebulkę kroimy na plasterki.
Na patelnię wlewamy gorącą wodę. Zanurzamy w niej arkusz papieru na 10 sekund, po czym wykładamy na talerz lub deskę. Na środku układamy kilka słupków mango, ogórka, kawałek łososia, listki rukoli, odrobinę makaronu, kilka krążków chili oraz dymki. Zamykamy dwa brzegi i zwijamy papier z nadzieniem w roladkę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Gotowe ruloniki posypujemy sezamem i podajemy z sosem.
„Cóż za poezja smaku! Doskonała kompozycja zdrowych składników”
0,1 kg
150,00 zł/1 kg
~ 0,5 kg
2,99 zł/1 kg
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies