do podania
Łososia myjemy i osuszamy. Przekładamy do naczynia. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Skrapiamy sokiem z pomarańczy. Następnie posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Przekładamy łososia skóra do dołu. Następnie dodajemy drobno posiekane śliwki oraz orzechy włoskie. Całość podsmażamy kilka minut. Następnie przekładamy łososia na druga stronę i ponownie smażymy.
Łososia wykładamy na talerz. Posypujemy orzechami i suszonymi sliwkami z patelni. Skrapiamy sokiem z pomarańczy. Możemy zaserwować z mixem sałat skropionych oliwą.
Łosoś, pomysł i na obiad i na kolecję i nie tylko na Boże Narodzenie
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.