Wigilijny łosoś z orzechami i suszonymi śliwkami

Wigilijny łosoś z orzechami i suszonymi śliwkami
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min

Składniki

  • 400 g filetu z łososia Jakość z Natury Carrefour
  • garść orzechów włoskich Bio Carrefour
  • garść suszonych śliwek Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • 2 łyzki posiekanego koperku
  • pomarańcza
  • pieprz, sól

do podania

  • 80 g mix sałat Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour

Krok 1

Łososia myjemy i osuszamy. Przekładamy do naczynia. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Skrapiamy sokiem z pomarańczy. Następnie posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy. Przekładamy łososia skóra do dołu. Następnie dodajemy drobno posiekane śliwki oraz orzechy włoskie. Całość podsmażamy kilka minut. Następnie przekładamy łososia na druga stronę i ponownie smażymy.

Krok 2

Łososia wykładamy na talerz. Posypujemy orzechami i suszonymi sliwkami z patelni. Skrapiamy sokiem z pomarańczy. Możemy zaserwować z mixem sałat skropionych oliwą.

 

Łosoś, pomysł  i na obiad i na kolecję i nie tylko na Boże Narodzenie