Ugotowanego batata rozgniatamy widelcem na gładką pastę. Dodajemy ugotowaną kaszę quinoa oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę. Całość zagniatamy widelcem, doprawiamy solą, pieprzem i formujemy burgery. Smarujemy je z obu stron oliwą i grillujemy je na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej - z obu stron do zarumienienia.
Bułki przekrawamy na pół i również grillujemy .
Jogurt przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i starty na tarce czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem oraz polewamy oliwą. Dokładnie mieszamy.
Awokado przekrawamy na pół. Wyciągamy pestkę. Za pomocą łyżki wydrążamy środek i przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną połowę cebulki oraz pół posiekanej papryczki chili. Doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Dokładnie mieszamy.
Podpieczony spód bułki smarujemy jogurtowym sosem. Następnie kładziemy liść sałaty, na nim grillowanego burgera, pastę z awokado, krążki pokrojonej cebuli oraz górną część bułki.
Smacznego
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies