Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem

Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min
Ocena 5

Składniki

  • 4 łyżki przecieru pomidorowego BIO
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • papryka
  • cebula
  • cukinia Bio
  • ciecierzyca z puszki
  • puszka pomidorów Carrefour
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta wędzonej papryka
  • pietruszka
  • kromka żytniego chleba

 

Krok 1

Cebule, paprykę oraz nieobraną cukinię kroimy w grubą kostkę. Na dno garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy cukier i znów mieszamy. Po tym czasie wrzucamy cukinię, paprykę oraz przyprawy i smażymy przez ok. 10 min, aż papryka zmięknie. 

Krok 2

Następnie dodajemy odsączoną ciecierzycę, przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce. Dusimy przez kolejne 8-10 min, doprawiamy sola i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Podajemy z żytnim pieczywem.​ 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

7
19
 

0,35 kg

20,54 zł/1 kg

25
99
 

0,5 l

51,98 zł/1 l

5
29
 

0,5 kg

10,58 zł/1 kg

1
50
 

2,99 zł/1 kg

4
49
 

0,4 kg

11,23 zł/1 kg

5
50
 

10,99 zł/1 kg

0
99
 

0,02 kg

49,50 zł/1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

1
59
 

0,02 kg

79,50 zł/1 kg

1
89
 

1 szt.

4
49
 

0,25 kg

17,96 zł/1 kg

4
19
 

0,4 kg

10,48 zł/1 kg

2
19
 

0,4 kg

5,48 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy