Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem

Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min
Ocena 5

Składniki

  • 4 łyżki przecieru pomidorowego BIO
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • papryka
  • cebula
  • cukinia Bio
  • ciecierzyca z puszki
  • puszka pomidorów Carrefour
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta wędzonej papryka
  • pietruszka
  • kromka żytniego chleba

 

Krok 1

Cebule, paprykę oraz nieobraną cukinię kroimy w grubą kostkę. Na dno garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy cukier i znów mieszamy. Po tym czasie wrzucamy cukinię, paprykę oraz przyprawy i smażymy przez ok. 10 min, aż papryka zmięknie. 

Krok 2

Następnie dodajemy odsączoną ciecierzycę, przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce. Dusimy przez kolejne 8-10 min, doprawiamy sola i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Podajemy z żytnim pieczywem.​ 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

9
99
 

0,35 kg

28,54 zł/1 kg

17
49
 

0,25 l

69,96 zł/1 l

7
29
 

0,5 kg

14,58 zł/1 kg

1
75
 

6,99 zł/1 kg

4   
99
4
49
 
Najniższa cena z 30 dni: 4,49 zł

0,24 kg

18,71 zł/1 kg

6
30
 

20,99 zł/1 kg

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

1
55
 

0,02 kg

77,50 zł/1 kg

1
79
 

0,02 kg

89,50 zł/1 kg

2
29
 

1 szt.

5
19
 

0,25 kg

20,76 zł/1 kg

5
69
 

0,4 kg

14,23 zł/1 kg

3
39
 

0,4 kg

8,48 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu