Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem

Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min
Ocena 5

Składniki

  • 4 łyżki przecieru pomidorowego BIO
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • papryka
  • cebula
  • cukinia Bio
  • ciecierzyca z puszki
  • puszka pomidorów Carrefour
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta wędzonej papryka
  • pietruszka
  • kromka żytniego chleba

 

Krok 1

Cebule, paprykę oraz nieobraną cukinię kroimy w grubą kostkę. Na dno garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy cukier i znów mieszamy. Po tym czasie wrzucamy cukinię, paprykę oraz przyprawy i smażymy przez ok. 10 min, aż papryka zmięknie. 

Krok 2

Następnie dodajemy odsączoną ciecierzycę, przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce. Dusimy przez kolejne 8-10 min, doprawiamy sola i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Podajemy z żytnim pieczywem.​ 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

9
99
 

0,35 kg

28,54 zł/1 kg

28
49
 

0,25 l

113,96 zł/1 l

6
49
 
7,49 zł najniższa cena

0,5 kg

12,98 zł/1 kg

-13%
1
75
 

~ 0,5 kg

3,49 zł/1 kg

3
35
 

0,24 kg

13,96 zł/1 kg

1
19
 

0,02 kg

59,50 zł/1 kg

1
79
 

0,02 kg

89,50 zł/1 kg

1
79
 

0,02 kg

89,50 zł/1 kg

5
99
 

1 szt.

7
45
 

0,5 kg

14,90 zł/1 kg

4
89
 
5,85 zł najniższa cena

0,4 kg

12,23 zł/1 kg

-16%
2
99
 

0,4 kg

7,48 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Dom i ogród
Wyposażenie domu