Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem

Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min
Ocena 5

Składniki

  • 4 łyżki przecieru pomidorowego BIO
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • papryka
  • cebula
  • cukinia Bio
  • ciecierzyca z puszki
  • puszka pomidorów Carrefour
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta wędzonej papryka
  • pietruszka
  • kromka żytniego chleba

 

Krok 1

Cebule, paprykę oraz nieobraną cukinię kroimy w grubą kostkę. Na dno garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy cukier i znów mieszamy. Po tym czasie wrzucamy cukinię, paprykę oraz przyprawy i smażymy przez ok. 10 min, aż papryka zmięknie. 

Krok 2

Następnie dodajemy odsączoną ciecierzycę, przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce. Dusimy przez kolejne 8-10 min, doprawiamy sola i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Podajemy z żytnim pieczywem.​ 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

10
79
 

0,35 kg

30,83 zł/1 kg

8
45
 

0,5 kg

16,90 zł/1 kg

15
59
 

2 szt.

7,80 zł/1 szt.

4
55
 

0,25 kg

18,20 zł/1 kg

2
69
 
2,69 zł najniższa cena

0,24 kg

11,21 zł/1 kg

12
29
 

1 l

1
35
 

0,02 kg

67,50 zł/1 kg

1
39
 
1,39 zł najniższa cena

0,02 kg

69,50 zł/1 kg

1
49
 
1,49 zł najniższa cena

0,02 kg

74,50 zł/1 kg

2
49
 

1 szt.

7
95
 

0,5 kg

15,90 zł/1 kg

4
99
 
4,99 zł najniższa cena

0,4 kg

12,48 zł/1 kg

3
09
 

0,4 kg

7,73 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu