dip awokado
Kaszę jaglaną gotujemy w 200 ml wody. Na łyżce oliwy podsmażamy połowę posiekanej cebuli, aż się zarumieni. W misce mieszamy startego na grubych oczkach buraka i ugotowaną kaszę jaglaną. Dodajemy cebulę, starty ząbek czosnku, mąkę, posiekaną pietruszkę i wszystko dokładnie mieszamy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Z powstałej masy formujemy kotlety i pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy na rumiany kolor z obu stron.
Obrane awokado umieszczamy w blenderze. Dodajemy czosnek, sok z limonki, sól oraz pieprz i miksujemy na gładką masę. W międzyczasie przepoławiamy bułki i podpiekamy je z obu stron. Na dolnej połówce bułki układamy kilka listków roszponki, na nim burgera, dip z awokado, plasterki ogórka, krążek cebuli oraz roszponkę. Przykrywamy górną częścią bułki.
„Zgodnie z moim zarządzeniem na obiad będą burgery! Mają być sycące, rumiane, takie że nikt im się nie oprze!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies