Morele, śliwki oraz grzyby moczymy przez ok. 30 min. Na patelni podsmażamy na oleju drobno posiekany czosnek. Po chwili dodajemy połówkę drobno posiekanego pora. Po kilku minutach dodajemy kiszoną kapustę, soczewicę, grzyby, pokrojone drobno morele oraz śliwki. Bigos doprawiamy sosem sojowym, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Całość zalewamy 2 szklankami wody i dusimy przez ok. 35 min, aż kapusta zmięknie. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i ksylitolem.
Tofu obsmażamy na łyżce oleju, do zarumienienia, z obu stron i dodajemy do bigosu. Przed podaniem posypujemy każdą porcję uprażonym na suchej patelni sezamem oraz posiekaną pietruszką.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies