marynata:
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Mięso myjemy, suszymy i nacieramy je marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 h. Następnie nagrzewamy piekarnik do 180 C. Pieczemy udka ok 35-40 min. Pod koniec pieczenia na patelni rozgrzewamy łyżkę masła. Wlewamy bulion i gotujemy. Następnie dodajemy śmietanę oraz pokrojone suszone pomidory.
Jeżeli sos jest za rzadki możemy dołożyć łyżeczkę maki ziemniaczanej. W osobnym naczyniu gotujemy szparagi i fasolkę mamut ok 3 min. Do sosu wkładamy upieczone mięso, ugotowane szparagi i fasolkę mamut oraz gałązkę pomidorków koktajlowych. Całość gotujemy ok 2-3 min. Przed podaniem udka z kurczaka w sosie posypujemy natka pietruszki.
„Dlaczego nakazałem moim kucharzom, aby zawsze mieli pod ręką suszone pomidory? Odpowiedź jest prosta – to dzięki nim danie nabiera charakteru i wyrazistego smaku.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.