Boczniaki myjemy i kroimy w paski. Wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Grillujemy boczniaki na mocno rozgrzanym grillu, z obu stron, przez ok. 10 min.
W międzyczasie do miski ścieramy skórkę z połowy limonki oraz wlewamy wyciśnięty sok. Następnie dodajemy cukier trzcinowy, drobno posiekane chili, imbir oraz sos sojowy. Marynatę mieszamy i polewamy nią zgrillowane boczniaki. Posypujemy posiekaną pietruszką, kolendrą i miętą oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Mieszamy i podajemy jeszcze ciepłe. Na zimno również dobrze smakują.
Możemy podać boczniaki np. z makaronem ryżowym.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2023Ustawienia cookies