Boczniaki myjemy i kroimy w paski. Wrzucamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Grillujemy boczniaki na mocno rozgrzanym grillu, z obu stron, przez ok. 10 min.
W międzyczasie do miski ścieramy skórkę z połowy limonki oraz wlewamy wyciśnięty sok. Następnie dodajemy cukier trzcinowy, drobno posiekane chili, imbir oraz sos sojowy. Marynatę mieszamy i polewamy nią zgrillowane boczniaki. Posypujemy posiekaną pietruszką, kolendrą i miętą oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Mieszamy i podajemy jeszcze ciepłe. Na zimno również dobrze smakują.
Możemy podać boczniaki np. z makaronem ryżowym.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.