marynata:
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Obtaczamy w niej mięso i odstawiamy do lodówki na ok 12 h. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 150 C. Mięso obsmażamy najpierw do zarumienienia na patelni po czym przekładamy do brytfanki i pieczemy ok 2 h. Jeżeli będzie się za mocno podpiekać zmniejszamy moc do 120 C.
W międzyczasie kroimy cebule w piórka, mango oraz awokado w plasterki, a pomidorki przepoławiamy na pół. Pompelo obieramy z skórki i rozdrabniamy na cząstki. Tortille podgrzewamy na patelni. Wypełniamy środek poszarpanym mięsem oraz warzywami i owocami. Całość skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy kolendrą.
„Komu znudził się smak pieczonego schabu, niech odkryje go na nowo w meksykańskich tacos, w otoczeniu przypraw i egzotycznych owoców.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies