marynata:
Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Obtaczamy w niej mięso i odstawiamy do lodówki na ok 12 h. Następnie rozgrzewamy piekarnik do 150 C. Mięso obsmażamy najpierw do zarumienienia na patelni po czym przekładamy do brytfanki i pieczemy ok 2 h. Jeżeli będzie się za mocno podpiekać zmniejszamy moc do 120 C.
W międzyczasie kroimy cebule w piórka, mango oraz awokado w plasterki, a pomidorki przepoławiamy na pół. Pompelo obieramy z skórki i rozdrabniamy na cząstki. Tortille podgrzewamy na patelni. Wypełniamy środek poszarpanym mięsem oraz warzywami i owocami. Całość skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy kolendrą.
„Komu znudził się smak pieczonego schabu, niech odkryje go na nowo w meksykańskich tacos, w otoczeniu przypraw i egzotycznych owoców.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.