Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Nastepnie umieszczamy w misce i dodajemy słodką sól, olej, mąkę ziemniaczaną oraz starty czosnek. W tak powstałej marynacie zostawiamy kurczaka na 30 min. Plastry szynki kroimy na mniejsze kawałki i obsmażamy na suchej patelni do zarumienienia z obu stron. Kurczaka smażymy na oleju. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.
Pomidorki przepoławiamy na pół, cebulę kroimy w piórka, a chili w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy wraz z listkami świeżej kolendry. Tortille podpiekamy na patelni, następnie nakładamy powstałą salsę, kawałki kurczaka oraz podpieczonej szynki i składamy na pół.
"Tacos to Meksyk podany na tacy. Delektujcie się tym ognistym smakiem i aromatem chili, kolendry i limonki."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies