Kurczaka myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę. Nastepnie umieszczamy w misce i dodajemy słodką sól, olej, mąkę ziemniaczaną oraz starty czosnek. W tak powstałej marynacie zostawiamy kurczaka na 30 min. Plastry szynki kroimy na mniejsze kawałki i obsmażamy na suchej patelni do zarumienienia z obu stron. Kurczaka smażymy na oleju. Awokado kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z limonki.
Pomidorki przepoławiamy na pół, cebulę kroimy w piórka, a chili w plasterki. Wszystkie warzywa mieszamy wraz z listkami świeżej kolendry. Tortille podpiekamy na patelni, następnie nakładamy powstałą salsę, kawałki kurczaka oraz podpieczonej szynki i składamy na pół.
"Tacos to Meksyk podany na tacy. Delektujcie się tym ognistym smakiem i aromatem chili, kolendry i limonki."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.