Kotlety myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. W osobnym naczyniu mieszamy imbir z miodem, oliwą, sokiem z dwóch mandarynek i musztardą. Doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem.
Marynatą polewamy mięso. Na wierzchu układamy plastry mandarynek, posypujemy kolendrą lub innymi ulubionymi ziołami. Pieczemy mięso w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 35 min. Przed podaniem polewamy powstałym sosem.
„Imbir z miodem - très bien! Polecam to genialne połączenie nie tylko ze względów zdrowotnych, ale też smakowych.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.