sos czosnkowy:
Oliwę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym rozmarynem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W powstałej marynacie obtaczamy pokrojone w grubą kostkę mięso. Odkładamy na całą noc do lodówki.
Ser kroimy w kostkę. Kukurydzę na 2 cm kawałki. Na patyczek nabijamy kolejno kawałek kukurydzy, karkówkę, pomidor koktajlowy oraz ser halloumi. Czynność powtarzamy. Grillujemy szaszłyki do zarumienienia ok 15 min z każdej strony.
Sos czosnkowy: Jogurt, śmietanę oraz majonez mieszamy w miseczce. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Szaszłyki podajemy z sosem czosnkowym i bagietką.
- Używaj tacek do grilla. Zapobiegają one skapywaniu tłuszczu na rozżarzone węgle, dzięki czemu nie wytwarzają się toksyczne związki chemiczne.
„Każdy by chciał być tak nadziany, jak ten szaszłyk… Połączenie egzotycznego sera, kukurydzy i rozmarynu to kwintesencja grillowania w nowej odsłonie.”
0,5 l
95,38 zł/1 l
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2025Dodatkowe listingiUstawienia cookies