sos czosnkowy:
Oliwę mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekanym rozmarynem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. W powstałej marynacie obtaczamy pokrojone w grubą kostkę mięso. Odkładamy na całą noc do lodówki.
Ser kroimy w kostkę. Kukurydzę na 2 cm kawałki. Na patyczek nabijamy kolejno kawałek kukurydzy, karkówkę, pomidor koktajlowy oraz ser halloumi. Czynność powtarzamy. Grillujemy szaszłyki do zarumienienia ok 15 min z każdej strony.
Sos czosnkowy: Jogurt, śmietanę oraz majonez mieszamy w miseczce. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Szaszłyki podajemy z sosem czosnkowym i bagietką.
- Używaj tacek do grilla. Zapobiegają one skapywaniu tłuszczu na rozżarzone węgle, dzięki czemu nie wytwarzają się toksyczne związki chemiczne.
„Każdy by chciał być tak nadziany, jak ten szaszłyk… Połączenie egzotycznego sera, kukurydzy i rozmarynu to kwintesencja grillowania w nowej odsłonie.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.