Rostbef dokładnie myjemy, oczyszczamy i suszymy ręcznikiem papierowym. Nacieramy mięso oliwą, posypujemy pieprzem oraz solą. Na patelni rozgrzewamy masło, po czym wlewamy wino oraz ocet balsamiczny. Całość podgrzewamy na niewielkim ogniu do czasu, aż sos stanie się gęsty. Pod koniec doprawiamy pieprzem, solą oraz świeżym rozmarynem.
W międzyczasie rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy rostbef ok. 4-5 min z każdej strony. Odstawiamy na kilka minut, aby mięso odpoczęło. Przed podaniem polewamy ciepłym sosem winnym. W międzyczasie szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Gotujemy 3-4 min w lekko osolonej wodzie. Stek dekorujemy świeżym rozmarynem i ziarenkami pieprzu. Podajemy ze szparagami.
„To danie jest winne… moim kulinarnym rozkoszom. Esencja świeżości zawarta w sztuce mięsa!”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies