Spaghetti z porem oraz pesto z orzechów włoskich

Spaghetti z porem oraz pesto z orzechów włoskich
Dania obiadowe
2-3
łatwe
30min

Składniki :

  • 2 pory
  • 200 g makaronu spaghetti Carrefour Bio
  • 5 łyżek oliwy Carrefour Bio
  • 2 ząbki czosnku Carrefour Bio
  • sól, pieprz

do posypania: 20 g parmezanu Carrefour Bio

Składniki do podania:

  • 70 g orzechów włoskich Carrefour Bio

Krok 1

Do miski wrzucamy orzechy włoskie, czosnek, pieprz, sól oraz parmezan. Następnie wlewamy oliwę i blendujemy na gładkie pesto (mogą zostać delikatne grudki). 
Spaghetti gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Por kroimy na cienkie paseczki (ok. 10 cm). Wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy ok. 4-5 min.

 

Krok 2

Makaron mieszamy z uprzednio ugotowanym porem oraz 2-3 łyżkami pesto. Dekorujemy kawałkami orzechów włoskich oraz posypujemy parmezanem.

Smacznego


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram


Zamów składniki do tego przepisu

7
69
 

1 szt.

6
69
 

0,5 kg

13,38 zł/1 kg

1
79
 

1 szt.

6
69
 

0,226 kg

29,60 zł/1 kg

1
29
 

0,02 kg

64,50 zł/1 kg

21
39
 

0,4 kg

53,48 zł/1 kg


Zobacz również inne przepisy

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu