sos
Przygotowujemy składniki na sos. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek do zarumienienia. Następnie dodajemy posiekaną papryczkę chili (ilość wedle uznania). Następnie wlewamy szklankę ketchupu, a po chwili Coca-Colę i gotujemy aż sos się zredukuje. Po kilku minutach dodajemy ocet jabłkowy oraz sos sojowy. Po ok. 15-20 min. sos powinien być gęsty.
Skrzydełka myjemy, przekładamy do miski, zalewamy sosem i odstawiamy na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 200 C. Skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 20 min. do zarumienienia (możemy również upiec je na grillu). Podajemy z sałatką i np. kolbą kukurydzy.
„Wytrawny sos do skrzydełek z Coca-Colą? Wszystko jest możliwe, gdy dobrego kucharza uskrzydli kulinarna wena!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.