Ze schabu ścinamy białą błonę, kroimy na 4 kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy schab przez 3 minuty z każdej strony, odkładamy na talerz. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy, dodajemy miód i żurawinę oraz wino, ocet balsamiczny i rozmaryn. Gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania części płynów, dodajemy schab, przykrywamy i dusimy ok. 8-10 min.
Fasolkę blanszujemy we wrzątku przez kilka minut. Wrzucamy na patelnię z rozpuszczonym masłem, oprószamy bułką. Schab układamy na fasolce i polewamy sosem.
"Gdy na jednym półmisku spoczywają soczyste mięso i warzywa, to do mnie taki obiad zawsze przemawia. Dziś mam przyjemność przedstawić obiad wzorcowy, który nie tylko na pochwałę, a na order smakowitości zasługuje."
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.