Ze schabu ścinamy białą błonę, kroimy na 4 kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy schab przez 3 minuty z każdej strony, odkładamy na talerz. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy, dodajemy miód i żurawinę oraz wino, ocet balsamiczny i rozmaryn. Gotujemy na małym ogniu do momentu odparowania części płynów, dodajemy schab, przykrywamy i dusimy ok. 8-10 min.
Fasolkę blanszujemy we wrzątku przez kilka minut. Wrzucamy na patelnię z rozpuszczonym masłem, oprószamy bułką. Schab układamy na fasolce i polewamy sosem.
"Gdy na jednym półmisku spoczywają soczyste mięso i warzywa, to do mnie taki obiad zawsze przemawia. Dziś mam przyjemność przedstawić obiad wzorcowy, który nie tylko na pochwałę, a na order smakowitości zasługuje."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOPoznaj Nutri-scoreQR kodyNiedziele handlowe 2024Dodatkowe listingiUstawienia cookies