Sos jogurtowy:
Buraka gotujemy do miękkości i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o cienkich oczkach i odcedzamy na sicie. Do miski przekładamy odciśnięte ziemniaki, startego buraka, dodajemy łyżkę roztopionego masła, jajko oraz mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Na patelnię wlewamy oliwę. Smażymy placki do zarumienienia, z obu stron.
Jogurt mieszamy z chrzanem oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone placki podajemy z sosem jogurtowym, pokrojoną w cienkie plasterki cukinią oraz kiełkami. Dekorujemy świeżym tymiankiem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.