Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Dania obiadowe
2
Łatwe
30 min.

Składniki na roladki schabowe z suszonymi pomidorami

Jak przygotować schab z pomidorem i mozzarellą w formie roladek?

Krok 1.

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Kotlety o grubości 1 cm myjemy, oczyszczamy z błonek i suszymy. Układamy na kawałku pergaminu, przykrywamy drugim kawałkiem pergaminu i rozbijamy.

Krok 2.

Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy płat kładziemy suszonego pomidora oraz dwa plasterki mozzarelli. Całość zawijamy w roladę, tak aby nadzienie było całkowicie zamknięte w mięsie. Każdą roladkę owijamy szynką parmeńską – w razie potrzeby spinamy przy pomocy wykałaczki.

Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i mozzarellą - sposób wykonania

Krok 3.

Roladki obsmażamy na patelni z każdej strony. Następnie przerzucamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 20 min. Po 10 min. dodajemy gałązkę z pomidorkami koktajlowymi. W międzyczasie w lekko osolonej wodzie gotujemy przez 10 min. młody groszek.

Krok 4.

Upieczone roladki schabowe z suszonymi pomidorami układamy na talerzu, dodajemy groszek oraz pomidorki koktajlowe. I gotowe!

Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i mozzarellą - składniki

„Niewielka ilość składników daje wielki efekt kulinarny. W czym sekret? W wysokiej jakości produktów!”

Artykuły spożywcze
Drogeria, kosmetyki i zdrowie
Zakupy niecodzienne
Elektronika
Dom i ogród
Wyposażenie domu