Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Kotlety o grubości 1 cm myjemy, oczyszczamy z błonek i suszymy. Układamy na kawałku pergaminu, przykrywamy drugim kawałkiem pergaminu i rozbijamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Na każdy płat kładziemy suszonego pomidora oraz dwa plasterki mozzarelli. Całość zawijamy w roladę, tak aby nadzienie było całkowicie zamknięte w mięsie. Każdą roladkę owijamy szynką parmeńską – w razie potrzeby spinamy przy pomocy wykałaczki.
Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i mozzarellą krok 2 Roladki obsmażamy na patelni z każdej strony. Następnie przerzucamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 20 min. Po 10 min. dodajemy gałązkę z pomidorkami koktajlowymi. W międzyczasie w lekko osolonej wodzie gotujemy przez 10 min. młody groszek.
„Niewielka ilość składników daje wielki efekt kulinarny. W czym sekret? W wysokiej jakości!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.