Roladki:
Marynata:
Sałatka:
Czosnek ścieramy na tarce i przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno posiekany tymianek i zalewamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Plastry schabu układamy na folii spożywczej lub papierze do pieczenia. Przykrywamy od góry drugim kawałkiem folii i rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry. Następnie obtaczamy mięso w czosnkowej marynacie i wkładamy do lodówki na 30 min. W międzyczasie suszone pomidory oraz mozzarellę kroimy w cienkie paski.
Cukinię kroimy w plastry. Skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem oraz grillujemy na patelni grillowej z obu stron, do zarumienienia.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plastry. Plastry cukinii i pomidora układamy na talerzu, skrapiamy oliwą i posypujemy suszonym oregano.
Plastry schabu obsmażamy przez kilka minut na patelni grillowej. Na wierzchu każdego plastra układamy paski mozzarelli i suszonych pomidorów, następnie po kolei zwijamy je, spinamy wykałaczką i dalej obsmażamy, aż ser się rozpuści. Roladki podajemy razem z sałatką z pomidorów i cukinii.
"Mój charakter, przyznam, bywa wybuchowy, być może dlatego właśnie szczególnie cenię sobie potrawy, które wywołują prawdziwą eksplozję smaku. Roladki schabowe zdecydowanie stają na wysokości tego zadania."
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies