na purée:
Mięso myjemy, okrywamy folią spożywczą i rozbijamy za pomocą tłuczka. Suszone pomidory, czosnek, skórkę z cytryny, kilka gałązek tymianku oraz oliwę miksujemy na gładka pastę w blenderze. Mięso oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą i pastą z suszonych pomidorów. Zwijamy w rolady i zawiązujemy sznurkiem. Smażymy na oleju do zarumienienia przez 3-4 min z każdej strony.
Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z zawartością patelni. Podlewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 godziny, co jakiś czas podlewając mięso sosem. W międzyczasie gotujemy ziemniaka i marchewkę do miękkości. Upieczoną dynię blendujemy z warzywami i masłem na purée. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z roladkami.
„W czym tkwi sekret tych wykwintnych roladek? Naturellement, we wnętrzu! W środku kryją się aromaty czosnku, tymianku i suszonych pomidorów.”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.