na purée:
Mięso myjemy, okrywamy folią spożywczą i rozbijamy za pomocą tłuczka. Suszone pomidory, czosnek, skórkę z cytryny, kilka gałązek tymianku oraz oliwę miksujemy na gładka pastę w blenderze. Mięso oprószamy solą i pieprzem, smarujemy musztardą i pastą z suszonych pomidorów. Zwijamy w rolady i zawiązujemy sznurkiem. Smażymy na oleju do zarumienienia przez 3-4 min z każdej strony.
Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z zawartością patelni. Podlewamy wodą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 godziny, co jakiś czas podlewając mięso sosem. W międzyczasie gotujemy ziemniaka i marchewkę do miękkości. Upieczoną dynię blendujemy z warzywami i masłem na purée. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z roladkami.
„W czym tkwi sekret tych wykwintnych roladek? Naturellement, we wnętrzu! W środku kryją się aromaty czosnku, tymianku i suszonych pomidorów.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies