Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozbijamy na cieńsze plastry. Doprawiamy solą i pieprzem. Na środku układamy kawałek sera i zwijamy w roladkę. Następnie owijamy plastrami szynki parmeńskiej. Roladki smażymy na rozgrzanej łyżce oliwy do zarumienienia przez 3 min. z każdej strony.
Soczewicę gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 min. Wiśnie rozmrażamy w miseczce. Dodajemy posiekane chili, ocet balsamiczny oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy.
Pod koniec pieczenia roladek dodajemy sos wiśniowy i pozostawiamy na patelni do zgęstnienia. Wykładamy na talerz i dekorujemy świeżą roszponką. Podajemy z ugotowaną soczewicą.
„Wykwintne roladki z niebanalnym dodatkiem w postaci sosu wiśniowego – idealne na ucztę w iście cesarskim stylu.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies