Schab myjemy, osuszamy, doprawiamy sola i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Podsmażamy posiekaną cebulkę następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do zarumienienia. Odstawiamy do wystudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Gorgonzole kroimy w kosteczkę. Dodajemy posiekana natkę pietruszki oraz pieczarki. Doprawiamy sola oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Na każdy kotlet nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w rulonik lub kopertę. Spinamy wykałaczką, aby farsz nie wypłynął. Kotleciki obsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku ok. 25 min.
W międzyczasie rukolę, pomidorki, szalotkę drobno siekamy i wkładamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżkę oliwy oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i doprawiamy sola oraz pieprzem. Podajemy z upieczonymi roladkami.
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies