Schab myjemy, osuszamy, doprawiamy sola i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy. Podsmażamy posiekaną cebulkę następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do zarumienienia. Odstawiamy do wystudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Gorgonzole kroimy w kosteczkę. Dodajemy posiekana natkę pietruszki oraz pieczarki. Doprawiamy sola oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Na każdy kotlet nakładamy po łyżce farszu i zawijamy w rulonik lub kopertę. Spinamy wykałaczką, aby farsz nie wypłynął. Kotleciki obsmażamy na łyżce oliwy do zarumienienia następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku ok. 25 min.
W międzyczasie rukolę, pomidorki, szalotkę drobno siekamy i wkładamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżkę oliwy oraz sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i doprawiamy sola oraz pieprzem. Podajemy z upieczonymi roladkami.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.