Grzyby zalewamy 0.5 l wody i zostawiamy na ok 3-4 h. ( wody nie wylewamy) . Dynie kroimy w drobna kostkę. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę oraz czosnek obieramy oraz kroimy w drobną kosteczkę. Na patelnię wlewamy oliwę, a następnie dodajemy masło. Po chwili wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy kilka minut do zarumienienia.
Dodajemy dynie oraz kurczaka. Doprawiamy solą oraz kurkumą. Całość mieszamy i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki grzyby. Po chwili wsypujemy ryż i całość mieszamy. Na koniec wlewamy wodę z namoczonych grzybów . Najlepiej robić to partiami. Jak ryż wchłonie szklankę wody to wlewamy kolejną. Cały proces może potrwać ok 15-20 min. Pod koniec doprawiamy opcjonalnie solą. Risotto podajemy posypane świeżą pietruszką, tymiankiem, startym parmezanem oraz pieprzem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.