Do garnka wkładamy umyte mięso i zalewamy je zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie odcedzamy. Do garnka wlewamy świeżą wodę. Ponownie wkładamy mięso. Następnie pokrojone w plasterki marchewki, cebulki szalotki, rozgnieciony czosnek oraz pokrojony w plasterki imbir. Na sam koniec dodajemy kilka glonów. Całość gotujemy ok 5 h na niewielkim ogniu ( w trakcie usuwamy glony oraz ewentualne szumowiny). Po upływie tego czasu bulion przecedzamy przez sito. Doprawiamy sosem sojowym oraz ewentualnie sake jeżeli mamy.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka gotujemy na pół miękko/ pół twardo. Do miski przekładamy porcję makaronu. Dodajemy pokrojoną w plasteki łopatkę wieprzową. Następnie kiełki fasoli mung, cebulę dymkę, przepołowione jajko oraz kawałek arkusza nori. Całość posypujemy czarnym sezamem.
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.