Do garnka wkładamy umyte mięso i zalewamy je zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie odcedzamy. Do garnka wlewamy świeżą wodę. Ponownie wkładamy mięso. Następnie pokrojone w plasterki marchewki, cebulki szalotki, rozgnieciony czosnek oraz pokrojony w plasterki imbir. Na sam koniec dodajemy kilka glonów. Całość gotujemy ok 5 h na niewielkim ogniu ( w trakcie usuwamy glony oraz ewentualne szumowiny). Po upływie tego czasu bulion przecedzamy przez sito. Doprawiamy sosem sojowym oraz ewentualnie sake jeżeli mamy.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Jajka gotujemy na pół miękko/ pół twardo. Do miski przekładamy porcję makaronu. Dodajemy pokrojoną w plasteki łopatkę wieprzową. Następnie kiełki fasoli mung, cebulę dymkę, przepołowione jajko oraz kawałek arkusza nori. Całość posypujemy czarnym sezamem.
Ustawienia cookies