Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy solą zarówno na zewnątrz, jak i w środku. Do środka wkładamy kilka plasterków czosnku, plasterki cytryny, świeżą pietruszkę i tymianek. Pstrąga posypujemy kolorowym pieprzem i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Pieczemy pstrąga ok. 20-25 minut.
W międzyczasie kroimy batata na mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Całość polewamy łyżką oliwy i posypujemy szczyptą tymianku. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku. Pstrąga podajemy z pieczonymi batatami.
„Kucharzowi się nie upiecze… będzie musiał nasłuchać się komplementów na temat tego pstrągowego dzieła sztuki!”
Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe. W tym celu staramy się dopasować dostępne w Serwisie treści oraz prezentowane reklamy do Twoich zainteresowań i preferencji. Jest to możliwe dzięki przechowywaniu w Twojej przeglądarce plików cookies oraz przetwarzaniu przez nas gromadzonych za ich pośrednictwem danych osobowych.
Korzystając z serwisu, bez zmiany ustawień w zakresie prywatności w ramach Twojej przeglądarki, wyrażasz zgodę na zapisywanie plików cookie w Twojej przeglądarce oraz otrzymywaniem treści i reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji poprzez przetwarzanie danych osobowych przez Carrefour sp. z o.o. na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji.
Dowiedź się więcej
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. W każdym momencie możesz też edytować Twoje preferencje w zakresie udzielonej zgody, w tym wycofać ją całkowicie, klikając w lub przechodzą na naszą stronę polityki prywatności.