marynata:
Składniki marynaty mieszamy w naczyniu. Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Posypujemy solą. Nacieramy środek marynat i odstawiamy do lodówki na 30 min. Ziemniaczki myjemy i kroimy na kawałki. Marchewkę obieramy i kroimy w słupki. Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i kroimy na pół.
Do łódeczki zrobionej z papieru do pieczenia wkładamy pokrojone warzywa i oliwki. Na wierzchu układamy pstrąga. Dekorujemy go plastrami cytryny oraz gałązką oregano. Polewamy resztą marynaty i łyżką oliwy. Zawijamy szczelnie łódeczkę. Grillujemy 25-30 min. na średnio rozgrzanym grillu.
„Sezon na szparagi uważam za otwarty! Połączcie je z pstrągiem, ziemniaczkami i oliwkami, wzbogaćcie smak aromatyczną marynatą z miodem i tymiankiem.”
Lista kategorii
Zużyty sprzęt i opakowaniaCertyfikat BIOQR kodyUstawienia cookies